středa 11. prosince 2013

Hodní, zajímaví, zlobiví a zlí chlapci.

Když dívky pláčou, že jsou samy, jak je nikdo nechce a jak jim někdo ublížil...zase, spousta chlapců opáčí, že si za to mohou samy, protože běhají jen za těmi největšími zmetky. Bohužel častokrát mají pravdu. Neřeknu teď, že se hodní chlapci mají začít k ženám chovat jako ke kusu hadru nebo je dokonce mlátit a nadávat jim. V žádném případě. To jim taky bude tolerovat jenom dívka, která si pravděpodobně prožila velmi špatné dětství s násilím v rodině. Stojíme o muže, působící tím silným chlapským dojmem, který vybočuje z řady, často vypadá starší než jeho vrstevníci, pevný pohled a v očích něco tajemného. Zajímavé muže. Takový muž za námi neběhá, neklaní se...jeho flirtování je střídmé, ale o to více se z něj snažíme dostat další náznak, že se mu líbíme. Milujeme pozornost, každá dívka se chce líbit, i když to nechce přiznat. Ty zoufalejší (často v dospívání byly tlusté) o pozornost přímo křičí, stylem oblékání, chováním, líčením a pravděpodobně na jejich FB profilech nebude tolik fotek z jejich života a okolí, jako z jejich mobílků, pokojíčků a koupelen. Ale i my dospělé tu pozornost chceme, i když už víme, že v životě jsou i důležitější věci a hlavně jsme pochopily, že chlapi chtějí možná s umělou nádherou usínat, ale pak to probuzení... :)) 

Teď vás může napadnout, že to bychom přece měly milovat ty, co nás obdivují na každém kroku, otevřeně a vytrvale! Ovšem. Máme-li pozornost, chceme jí dostat více. Chceme ji i od těch, kteří se tolik nesnaží o tu naši...ty ostatní máme přece "v hrsti" a oni nikam nepůjdou, protože jsme tak zaslepené naší "dokonalostí", že přece klečet u našich skvostných nohou musí zůstat navěky. Nejen muži mají rádi výzvy, a tak na ně někdy nejlépe zapůsobí postoj "hard to get", ale i ženy nezajímá "lehká kořist". Takže přidrzlý floutek (zlobivý chlapec), který se dovolí zachovat naprosto nepoddansky vůči své královně, je pro ni to nejzajímavější v celém jejím království :D 

Když se mě nějaký "hodný" kamarád zeptá, co už má dělat, aby si našel slečnu. Odpovídám, přestaň fňukat a buď chlap! I když jsme dnes tak silné a samostatné, muže už vlastně skoro nepotřebujeme, vždy budeme uvnitř cítit touhu po muži, který nám bude oporou, chránit nás a ctít. CTÍT je důležité slovo. Většina našeho zklamání pramení z toho, že se ten zajímavý hoch projeví jako někdo, kdo není schopen partnerského života, ke kterému je třeba respektovat protějšek, umět diskutovat, přizpůsobovat se a dbát na city a potřeby druhého. To je rozdíl mezi zlobivým a zlým (špatným) chlapcem. Takový žije v iluzi, že je středem Vesmíru a vše se má přizpůsobit jenom jemu. Nemusíme si toho všimnout hned...pořád je velmi zajímavý, působí tím klidným chlapským dojmem a stát pod našim balkonem bude tak maximálně v pohodlí svého auta, nikdy se nebude vnucovat. ON je tu to terno! Tak je obvyklé, že první ho oslovíme my samy, na rande budeme chodit na jeho oblíbená místa ve městě, ale pořád ještě nám bude dost lichotit a působit jako ten nejdokonalejší muž, abychom mu propadly. Po čase zjistíme, že snaha je především na naší straně, ale když už chceme něco říct nebo udělat, přijde s hezkým gestem, kterým nás zase přesvědčí, že je taaak úžasný. Ale jednou zjistíme, že se snažíme jen a pouze my, přestaneme a možná si ani nevšimne, že jsme pryč. Nebo ano a najde způsob, jak nás přinutí zůstat...po dobrém, kdy nás zahrne lichotkami, dary, svojí drahou pozorností (na chvíli)....nebo po zlém, vypěstuje v nás pocit, že nemáme kam odcházet, že je jen jeho obrovskou velkorysostí, že s ním můžeme být a samy bez něj nejsme nic. V prvním případě jen plýtváme naším časem, který můžeme věnovat někomu, kdo o něj opravdu stojí. Ve druhém případě, utíkejte! Vztah, kde si oba nejsou rovnocennými partnery  a oba o něj nestojí stejně, nemá smysl. Jste v tom spolu, chcete to tak třeba na celý život a pokud to má vyjít, musíte to chtít oba stejně, celý život je sakra dlouhá doba a po dvaceti letech, když už konečně pochopíte, že nejste jeho co-pilot, ale spíše mechanik a umbrella girl v jednom, se odchází mnohem hůře než po dvou.

Pokud opravdu patří mezi ty, kteří pravidelně dívku střídavě ponižují a snaží se jí dokázat nekonečnou lásku. Nemá to smysl. Nikdy nebude jiný, ať se budete snažit sebevíce. Ukažte mu, že váš život není jenom on, nikdy nezanevřete na přátele, rodinu a vaše zájmy, pokud to nebude respektovat, nebude respektovat ani vás. Nebudete pár, ale jen ON a jeho jednočlenný fanklub.


...............
nevhodných a vyloženě špatných až zlých partnerů je celá řada, tady je jen jeden z "případů". Celé téma našich nešťastných rozhodnutí je příliš obsáhlé, takže nejde o žádnou ucelenou "studii" :D

Žádné komentáře:

Okomentovat