pátek 6. prosince 2013

Všichni víme, že se sobě líbíš...

Přesně tak to vypadá, když si lajkujete vlastní příspěvky na FB :)) Není přiléhavějšího zobrazení. Proto to píšete a přidáváte, že se vám to líbí! A zvláště, když přidáváte jednu svoji fotku za druhou, kde se fotíte sami nebo přes zrcadlo, tak všichni ví, že se sobě musíte ohromně líbit, i když u toho napíšete, jak jste hnusní.

Když přidám příspěvek, který se líbí desíti a více lidem (můj civilní a oficiální profil má jen kolem stovky FB přátel, takže desetině z nich) hned se mohu cítit lépe, jak jsem vtipná, chytrá, oblíbená, krásně fotím...bla bla bla a mé sebevědomí poskočí o příčku výše.

Ovšem nechápu, jestli se někdo tak bojí, že některý z příspěvků zůstane neolajkován, nebo bude vidět, kolik z pěti set "přátel" váš profil a zejména stopadesátá fotka s tou stejnou grimasou, ještě zajímá, tak si ji musí pro jistotu oblíbit sám, ať to na první pohled nevypadá zoufale :D

U některých mladých lidí zřejmě existuje přesvědčení, že je nutné si každé dva roky založit nový profil. (Asi proto, že když zobrazíte fotky uživatele, vidíte, jak velmi "kreativní" uživatel byl, no co si budeme povídat, jde hlavně o uživatelky XX-20 let). A už jim vůbec poté nepřipadá divné olajkovat si ten příspěvek rovnou dvakrát!!! :D Opravdu nevypadá trapně, když ze čtyř uživatelů, kterým se to líbí, je mezi nimi autor/ka a víme, že se to nelíbí jenom (pro názornost) Marii Novákové, ale i Marušce *další přezdívka* Novákové :D

Víc lajků neznamená více cool! :P :D

Možná je už můj mozek příliš starý, aby význam pochopil. A také kdo ví, jak bych řešila zoufalou potřebu teenagerů po pozornosti a ujišťování, že na téměř každodenní nekvalitní nebo znekvalitněné (když tu fotku rozmažete nějakou "uměleckou" úpravou, nezmění to fakt, že máte už dvacet jiných fotek jako přes kopírák) fotce pořád vypadám dobře...přece jen si z dětství většina z nás nějaký ten mindrák odnesla :)


Pro takové profily používám označení: Jedna hloupá fotka na každý den! :D

Ale co, já zase neustále přidávám fotky našeho psa :)

Abych děkovala, že když mi bylo patnáct, FB neexistoval a stejně tak mobily s foťákem :D

co myslím, když mluvím o "kreativitě" uživatelek :))
 

Žádné komentáře:

Okomentovat